Sisältöön »
 

OLEMME
yrityksiä varten!

OLEMME
yrityksiä varten!

 

Olet hakemassa kuntien myöntämää yksinyrittäjän 2 000 €:n tukea koronatilanteeseen. Avustus on tarkoitettu yritysmuodosta ja rahoitustavasta riippumatta yrittäjälle, joka harjoittaa yksin taloudellista toimintaa, on yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelanceryrittäjät. Hakijan on oltava päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta.

Tutustu ensin alla oleviin hakuohjeisiin ja varaa tarvittavat asiakirjat sähköisinä käytettäväksesi ennen hakemukseen kirjautumista.

TEMn sivulta voi katsoa vastauksia useampiin esitettyihin kysymyksiin:

https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yksinyrittajista


Yksinyrittäjän koronatuen haku FORSSAN SEUDUN KUNNISSA

 

Hakemuksen täyttämistä varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Hakulomaketta ei voi tallentaa, joten huomioithan että sinulla on valmiina kaikki hakemuksen täyttöön vaadittava materiaali. 

Linkin hakulomakkeeseen löydät tämän sivun alalaidasta!

Tässä vaiheessa otamme käsittelyyn vain tämän sähköisen lomakkeen kautta jätettyjä hakemuksia. Suositellut selaimet Chrome tai Firefox (Windows) tai Safari (Apple)   

Älä käytä selaimena Internet Exploreria! 

Mistä kunnasta tukea haetaan?

Tukea haetaan siitä kunnasta, joka on merkitty yrityksen kotipaikaksi YTJ:ssä (Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä). Tarkista ensimmäiseksi yrityksen kotipaikka www.ytj.fi.

Hakemuksen täytön vaiheet:

1. Aloita tunnistautuminen hakusivulla
2. Tunnistaudu mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla
3. Siirry lomakkeeseen sivun alaosassa olevan linkin kautta


Sähköiseen hakemukseen tarvittavat tiedot:

 Hakijan perustiedot:

  • Y-tunnus (jos on)
  • Yritysmuoto
  • YEL-vakuutusnumero
  • Yritystoiminnan aloitusajankohta
  • Pankkiyhteys (IBAN)

Toiminnan kuvaus:
Hakijan aiemmin saamat de minimis -tuet kuluvan vuoden ja kahden edellisen verovuoden aikana
Suunnitelma toiminnan vakauttamiseksi (miten yrittäjä aikoo käyttää saamansa avustuksen)

Hakemukseen jätettävät liitteet ovat seuraavat:
Tarvittavat sähköiset dokumentit esimerkiksi .pdf -muodossa, liitteet on hyvä hankkia valmiiksi:
- Tilinpäätös 2019 / viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus

- Selvitys taloudellisen tilanteen heikentymisestä koronatilanteesta johtuen; mikäli yrityksen myyntituotot ja myyntisaatavat 16.3.2020 jälkeen ovat laskeneet yli 30 prosenttia kulujen pystyttyä lähes samalla tasolla. Tuottoja arvioidaan vuoden 2020 kuukausittaisen kirjanpidon tai tiliotteiden perusteella. 

-Verovelkatodistus

Yrittäjän täytyy hakiessaan vakuuttaa antamansa tiedot oikeiksi. Jos yrittäjä tekee kirjanpidon itse, tietojen ei tarvitse olla kirjanpitäjän oikeaksi todistamia, mutta yrittäjän tulee vakuuttaa, että ne ovat oikeita.

Mitä ehtoja tuella on? Miten niitä arvioidaan?

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot, ei itselle nostettu palkka.


Avustuksen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ja myyntisaatavat 16.3.2020 jälkeen ovat laskeneet yli 30 prosenttia kulujen pystyttyä lähdes samalla tasolla. Tuottoja arvioidaan vuoden 2020 kuukausittaisen kirjanpidon tai tiliotteiden perusteella.

Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen.

Yksinyrittäjällä ei saa olla taloudellisissa vaikeuksissa oleva. Mikäli yksinyrittäjällä on verovelkaa, hänellä tulee olla Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Verovelkasuunnitelma pitää olla hyväksyttynä ennen hakemuksen jättämistä.

Tässä vaiheessa käsittelemme vain sähköisen lomakkeen kautta jätettyjä hakemuksia. Pyrimme täydentämään jatkossa hakua myös paperihakemuksella. 

Lisätietoja ja apua hakemisessa FYKn kautta, katso yhteystiedot.

Hakemukseen pääset tästä linkista Hakemus